ГФО – Програма

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА “ОБНОВЛЕНИЕ”

Програмата се състои от две части – икономическа и политическа. На сайта е поместен краткият им вариант. Изпращайте ни вашите коментари и предложения, най-интересните ще бъдат публикувани.

ИКОНОМИЧЕСКА ПРОГРАМА – “НОВА СОФИЯ”

Построяване на нов дял на столицата в празното днес поле след кварталите Орландовци, Хаджи Димитър до северната дъга на Околовръстния път. В този дял да бъдат обособени следните основни зони:

  • Бизнес офис – сити.
  • Зали за целогодишно действащи панаири, фестивали, научни и културни изложения.
  • Хотели, мотели, заведения за обществено хранене, развлечение, хазарт и атракции, търговски магазини.
  • Жилищни квартали с парцели за ниски еднофамилни сгради, продавани по номинални цени на нуждаещите се граждани на столицата, на предприемачи и др. Парцели от по 300 м2 с гарантирано включване на ток, вода, газ и разрешително за строеж на цени от 800 – 1000 лв.
  • Мини-промишлена зона: складове, гаражи, работилници, печатници, производство на дребно без вредни отпадъци и пр.
За да се реализира планът “Нова София”, трябва да бъде изработен и приет нов градоустройствен план на София в полза на обикновените граждани и дребния бизнес. Парцелите, определени за бизнес застрояване, да се продават чрез открит тв-търг.
Този план практически ще доведе до организирането и провеждането на нов, грандиозен “строителен бум” за сметка на чужди инвеститори, но в полза на нацията!
Редно е и останалите български градове да изработят нови жилищни планове с парцели за застрояване на номинални цени.
ПОЛИТИЧЕСКА ПРОГРАМА – “ДВУКАМАРЕН ПАРЛАМЕНТ”
Приемане на нова Конституция на Република България, чрез която НС да бъде променено да функционира с две камари. В “горната” камара да влизат представители от политическите партии, а в “долната” камара да влизат представители на граждански, професионални, съсловни и други сдружения.
 
След 27 години преход се видя, че гражданите не могат да попаднат в парламент, доминиран изцяло от политическото задкулисие. Последният изход е създаването на “долна” камара, в която те да имат гарантирано представителство.
 
Само ВНС може да променя конституцията. Днешните политици нямат желание да свикат такова. Изходът е в организирането на референдум с искане за двукамарен парламент и свикване на ВНС.
Ако желаете да се ангажирате с помощ относно събирането на подписи за такъв референдум – пишете ни!